Sorozat:
A Szent Korona öröksége
 

Buchserie:
Erbe der Heiligen Krone
 

Series:
Heritage of the
Holy Crown
 

 

Ordasi Zsuzsanna

Magyar építészet


Budapesten,
az Úr 2018. és a Szent Korona uralkodásának 1018. esztendejében.

 

 

Az utóbbi évtizedekben jelentős változásokat tapasztalunk a környezetünkben. Lakóhelyünkön és az utazásaink során számos új és megújult régi épületet látunk. A korábbi korszakokban épült alkotások átalakulnak, megszépülnek, az új igények nyomán újak születnek, s ezekről hírt adnak a médiában. Nem csoda tehát, hogy megélénkült az érdeklődés az építészet iránt azok részéről is, akik nem művészettörténészek vagy építészek.

Ezért született Ordasi Zsuzsanna művészettörténész könyve, hogy segítsen eligazodni a magyar építészet világában. Abban kíván segítséget nyújtani, hogy a szemlélő, illetve az épület használója meg tudjon ítélni egy alkotást, felismerje a szépségeit, a hibáit, abban nyújt támaszt, hogy megértsen valamit a magyar építészet mintegy ezer éves történetéből és meglássa az építészet és az építészeti gondolkodás folyamatos változásait.

A kötet a magyar építészetet a jelen korunkig ívelő szerves egységként fogja fel, amely csak Magyarország jelenlegi területén tudott érvényesülni: ez indokolja ezt a térbeli megszorítást.


A könyv adatai:
168 oldal
273 színes fotó
B5-ös méret, keménytábla, fűzött
magyar nyelvű
ISBN: : 978 615 5037 33 7
bruttó bolti fogyasztói ár: 3990 Ft (közvetlenül a kiadónál kedvezmény)

Vissza a főmenübe
 
Zurück ins Hauptmenü   Back to main menu