Sorozat:
Irodalmi építőkövek
A Romanika Kiadó "A Szent Korona öröksége" könyvsorozata a Kárpát-medence építészetével és művészetével foglalkozik, a "Monumenta Artium" sorozat célja a világ építészetéből és művészetéből a nem közvetlenül magyar vonatkozású értékek bemutatása. Az "Irodalmi építőkövek" sorozat pedig szépirodalmi értékeket mutat be.
 

 

Józsa Attila

A második esély

Egy szívátültetés regénye
Budapesten,
az Úr 2019. esztendejében

 

 

A történet magvával a második ezredforduló körül találkoztam először egy Parajdon töltött szabadság alkalmával. A nyugalmazott magyartanár, lelkemhez nagyon közel álló barátom mesélte el két sakkparti szünetében az igazi mesét. A Discovery csatornán látott egy tudományos dokumentumfilmet. Egy aránylag fiatal amerikai lánynak szívátültetéses műtétre volt szüksége, és míg élet-halál között vergődött, családjának, az orvosoknak az utolsó percben sikerült egy donort találniuk: egy néger, pontosabban félvér dzsesszénekesnő szívét ültették bele. A lány a Gondviseléstől kap egy második esélyt az életre. Miután teljesen felépül, bizonyos dolgok megváltoznak a gondolatvilágában, értéksorrendjében, amit a környezete is észrevesz.

A második esély erről az új identitásról szól, s egy olyan világot szeretne bemutatni, amelyben az emberek elvesztették már identitásukat, javarészük meghasonlott önmagával. A hovatartozás, a gyökerek, a hagyományok ápolása ködbevesző fogalmak lettek, belemosódtak a személytelenségbe – mint egy hegyi patak, mely alakítja medrét sebes sodrása közben. Johanna de Rossi és még jó néhányan a történet szereplői közül kiutakat keresnek az új rabszolgatartó rendszer kötelékei közül. Csendes lázadásukkal próbálják az örök emberi értékeket kivetíteni életük mozivásznára. Sokszor belefáradnak ebbe a harcba, sokszor belebuknak, de hitük minden alkonyatkor felemelkedni segíti őket, s mindig újult erővel tudják várni a felkelő napot. Mert időközben rájöttek a boldogság ízére, melyet a XXI. század embere már régóta elfelejtett...

 

A könyv adatai:
320 oldal
B5-ös méret, keménytábla, fűzött
magyar nyelvű
ISBN 978 615 5037 47 4
bruttó bolti fogyasztói ár: 3990 Ft (közvetlenül a kiadónál kedvezmény)


Vissza a fõmenübe
 
Zurück ins Hauptmenü   Back to main menu