Sorozat:
Irodalmi építőkövek
A Romanika Kiadó "A Szent Korona öröksége" könyvsorozata a Kárpát-medence építészetével és művészetével foglalkozik, a "Monumenta Artium" sorozat célja a világ építészetéből és művészetéből a nem közvetlenül magyar vonatkozású értékek bemutatása. Az "Irodalmi építőkövek" sorozat pedig szépirodalmi értékeket mutat be.
 

 

Paul Géraldy

Én meg Te


Francia eredetiből feldolgozta Kiss Antal,
Hódmezővásárhely, 1947
Budapest,
2020

 

 

Paul Géraldyt, a Toi et moi költőjét nem kell bemutatnom. Keresik, olvassák most is. Többen fordították magyarra a múlt században. Apám, utolsó fellángolásában, 1947-ben újra költötte Én meg Te címmel.

Dr. Kiss Antal (1886-1958) Hódmezővásárhelyen született és ott is halt meg. Érettségi után tanára javaslatára Grácban és Bécsben tanult hegedülni. Berlinben érett művésszé. A párizsi opera hegedűse, majd a marseillei opera második szólamának első hegedűse lett. Édesapja halála után, 1924-ben Genovába ment. Itt a G. Verdi Intézet tanára lett. Hazakerülve hegedűs és nyelvi magániskolát szervezett. Fordított regényeket, színdarabokat, hegedűkészítőknek adott tanácsokat. Tolmácsolt, újságíróskodott, bútort készített.

Kiss Ádám Antal  

A könyv adatai:
64 oldal
20 ff kép
B5-ös méret, keménytábla, fűzött
magyar nyelvű
ISBN 978 615 5037 58 0
bruttó bolti fogyasztói ár: 1990 Ft (közvetlenül a kiadónál kedvezmény)


Vissza a fõmenübe
 
Zurück ins Hauptmenü   Back to main menu