Sorozat:
Irodalmi építőkövek
A Romanika Kiadó "A Szent Korona öröksége" könyvsorozata a Kárpát-medence építészetével és művészetével foglalkozik, a "Monumenta Artium" sorozat célja a világ építészetéből és művészetéből a nem közvetlenül magyar vonatkozású értékek bemutatása. Az "Irodalmi építőkövek" sorozat pedig szépirodalmi értékeket mutat be.
 

 

Boldis Endre

Bécsi szeletek

A story-teller: Andi Teller
Budapesten,
az Úr 2019. esztendejében

 

 

Hogy lesz egy kolozsvári, 21 évet Budapesten élő mérnökből bécsi tányérmosogató? És egy tányérmosogatóból amatőr karcolatíró? A könyvből hellyel-közzel választ kaphatunk ezekre a kérdésekre.
... Épp egy olyan helyen ébredtem, ahol egy tükörben láttam magam papucsban, pólóban, az is fordítva volt rajtam, és ahogy ott ültem az ágy szélén leltározva mindazt, amivel maradtam, szembe bámult velem egy fej, igaz, kicsit borzasan, kicsit másnaposan, dehát ilyenkor ezek a maradék dolgok felértékelődnek: ami a fejemben van, azt nem vehetik el tőlem!
Még hajléktalanszállón is laktam fél évig Bécsben, ekkor elkezdtem gondolkodni, hogy miért is tanultam én ennyit? Elég késői időzítés ez a gondolkodás elkezdéséhez, de ha nem kerülsz ilyen helyzetbe, Neked sem fordulna meg ilyen kérdés a fejedben, amíg a dolgok jól mennek. Sértődöttség, bosszúság, dühöngés, harag, háborgás, szitkozódások helyett megpróbáltam papírra vetve levezetni ezeket az érzéseket, és ahogy igyekeztem színesen, választékosan, mások számára is olvasmányosan szavakba önteni a dolgokat, észrevettem, hogy minduntalan mosolygok, és a környezetem is kíváncsi lett, hogy min vigyorgok, mi olyan vicces?

 

A könyv adatai:
336 oldal
88 ff rajz és fotó - a karikatúrák Fleisz István naiv festő alkotásai
B5-ös méret, keménytábla, fűzött
magyar nyelvű
ISBN 978 615 5037 43 6
bruttó bolti fogyasztói ár: 3990 Ft (közvetlenül a kiadónál kedvezmény)


Vissza a fõmenübe
 
Zurück ins Hauptmenü   Back to main menu